Нов атентат срещу военни в Афганистан 03.05 | 09:00

Четирима са загинали, 22-ма са ранени

От iNews.bg

В Афганистан за пореден път бе извършен атентат срещу военни. Терорист-камикадзе е атакувал конвой на силите на НАТО тази сутрин. В резултат на това са загинали четирима души, а други 22-ма са ранени. Засега няма информация дали чуждестранни военни са пострадали при нападението срещу конвоя от бронетранспортьори на Алианса, предаде бТВ, позовавайки се на Reuters и DPA. Говорител на мисията на НАТО в Кабул отказа коментар по случая.

Експлозията е станала в час пик близо до посолството на САЩ. Няколко цивилни автомобила в района на нападението са унищожени или силно повредени. Според очевидци, тежко бронираните автомобили, които западните сили използват за придвижване из Кабул, не са пострадали сериозно.

Преди няколко дни в провинция Нагнахар бе извършено подобно нападение, но срещу афганистански войници. Тогава терорист отново се вряза в конвой с кола-бомба. Тогава обаче никой не пострада, тъй като в района в този момент не е имало цивилни хора, а войниците са били в бронираните автомобили.

Водещи

Най-четени