Нов случай с изтъргувано бебе в Гърция 10.03 | 13:34

Трагедията на русия ангел Мария се повтаря, мнимите родители пак са роми

От Филипа Тодева

Трима души са задържани в Катерини, Гърция, след като станало ясно, че представят като свое новородено, което доказано не е тяхно дете. Новият случай излиза на бял свят, след като съдът в Атина нареди разследване на регистрация на ражданията, пише "Български новини".

Според гръцката полиция двойка роми успяла да получи акт за раждане на детето от община Атина през септември 2013-а, след като 59-годишна жена на два пъти се опитала, но без успех, да регистрира раждането в Катерини, Гърция. Третото лице, участващо в случая, е 41-годишна жена, за която се твърди, че е доставила кърмачето на двойката. Тя е вече в затвора за друго престъпление. Според ДНК тестовете 41-годишната жена също не е биологична майка на детето.

Като част от предварително разследване ромите са били доведени в полицията заедно с бебето. Когато тестовете показали, че бебето не е тяхно, те били веднага арестувани. Според показанията на жената бебето е предадено на ромите през септември 2013 близо до Лариса. Социалните служби на Министерството на здравеопазването на Гърция са взели на грижа за детето, а медицинските прегледи са показали, че е в добро здраве.

Водещи

Най-четени