Нова антитерористична операция, този път в Анталия 17.11 | 08:02

Един от заподозрените е убит

От iNews.bg

След като преди дни германската полиция проведе мащабна антитерористична операция, сега турските им колеги правят същото в предградие на курортния град Анталия. По време на акцията в южната част на страната е загинал един от терористите, предаде агенция ТАСС.
По-рано бе съобщено, че най-малко двама терористи са обкръжени от силите на реда в района на Хурма в околностите на Анталия, напомня БГНЕС. Засега още не е ясно атакуваните терористи към коя от групировките принадлежат. Ясно е обаче, че двама бойци се опитали да атакуват служители на реда като единият от нападателите имал намерение да хвърли граната. Затова полицейският патрул го застрелял.
Униформените арестуваха също и кмета на югоизточния град Ван по подозрения за връзки с кюрдските бунтовници, съобщи Ройтерс.
Припомняме, че при подобна операции през последните дни бяха задържани кметовете на още две селища в района. Правителството в Анкара вече е назначило администратори на мястото на избраните от местните хора ръководители на Диарбекир и на общините в областите Мардин и Сиирт.

Водещи

Най-четени