Нова версия за последните думи от изчезналия малайзийски самолет 01.04 | 07:41

Не става ясно защо чак сега властите обявяват тази комуникация с летателния апарат

От Цанка Донкова

Малайзийските власти обявиха, че последните думи, които са дошли от изчезналия на 8 март самолет, са били други, съобщава BBC.

Пилотът или помощник-пилотът е казал "Добър вечер, Мазайзия 370". Все пак не е последвал обаче обичайният отговор "Всичко е наред, лека вечер". Очаква се в най-скоро време да стане ясно чии точно са били последните слова, дошли от изчезналия летателен апарат.

Не става ясно защо чак сега властите обявяват последната комуникация със самолета.

10 самолета и 8 кораба търсят отломки от летателния апарат във водите югозападно от град Пърт. Вчера (31 март) стана ясно, че и нова техника също се е включила в издирването на боинга - специален локатор на черни кутии с подводен робот.

В събота (29 март) роднини на китайски пътници в самолета са пристигнали в малайзийската столица Куала Лумпур. Те са настояли да научат истината от властите и са поискали извинение за подвеждащите изявления, направени в последните дни.

Малайзийският самолет изчезна на 8 март, докато извършваше полет от Коала Лумпур към Пекин. Въпреки многото сателитни снимки и сигнали за евентуални отломки от летателния апарат такива все още не са открити.

ЦРУ и МИ6 са се включили в разплитането на случая с изчезналия самолет на малайзийските авиолинии. Американските и британските служби разследват възможна криминална следа.

Водещи

Най-четени