Нова изцепка на Байдън даде повод на Тръмп да го атакува 29.09 | 09:45

Тръмп и поддръжниците му представиха пред публиката на митинга на Save America в щата Джорджия версия, че Байдън страда от деменция и няма капацитет да е на поста президент

От iNews.bg

Съобщавайки този месец сделката с Лондон и Канбера за подводници с ядрен двигател, президентът Байдън очевидно забрави името на Скот Морисън, премиера на Австралия. А това даде само допълнителен тласък на противниците му, които видяха потвърждение на това, което смятат, че вече знаят - че Байдън няма капацитет да изпълнява задълженията си.

Ако беше по-млад, такива неща бързо щяха да бъдат забравени, но сега те са част от версията на Доналд Тръмп, че президентът на САЩ има умствена неработоспособност. Версия, която той и поддръжниците му представиха пред публиката на митинга на Save America в щата Джорджия. Тръмп развълнува хиляди последователи, като атакува компетентността и капацитета на президента Байдън.

75-годишният Тръмп, който според проучване миналата седмица вече се приема по-благосклонно от народа на САЩ, за разлика от 78-годишния Байдън, критикува наследника си в Белия дом, че е допуснал все по-голям брой мигранти да пресекат южната граница на САЩ и повтори твърдението, че президентът не може да изпълнява задълженията си.

Говорейки в продължение на повече от 90 минути в град Пери, бившият президент постави под въпрос дали Байдън наистина отговаря за неговата администрация и каза, че изтеглянето от Афганистан е показвало, че той е "глупав кучи син".

Други, които говориха на митинга, отидоха и по-далеч. "Ние сме на ръба на комунистически Съединени американски щати, които обслужват Китай, и имаме човек в Белия дом, който е истинско парче. . . А, и той има деменция", каза Марджори Тейлър Грийн, подкрепяща Тръмп конгресменка за 14-ти район на Джорджия, цитирана от The Times.

Досега Байдън е направил няколко грешки. Той мънка по време на речи и падна по стъпалата на Air Force One още в началото на своето президентство.

Той все още не е преминал годишния медицински преглед, подробности за който обикновено се разкриват, но няма доказателства в подкрепа на идеята, че той не е годен да ръководи или, както твърдят подрръжниците на Тръмп - че страда от деменция. Известно е, че президентът използва фитнес залата на Белия дом и често е виждан да кара колело.

Тръмп също има моменти, в които психическите му слабости бяха разкрити. Той навярно е забравил, че е бил в Мосини, Уисконсин, миналата година за митинг.

А и Байдън не е сам - има и други прецеденти. Джордж Буш забравя името на Первез Мушараф, тогава президент на Пакистан, в интервю през 2000 г., доказвайки, че и по-младите президенти страдат от същата съдба. Роналд Рейгън, пък веднъж посреща принцеса Дейвид, а не принцеса Даяна. Той бе диагностициран с болестта на Алцхаймер през 1994 г., пет години след напускането му.

Трудно е да си президент на САЩ. Тъй като тези, които се кандидатират за поста, остаряват, въпросите за капацитета им за работа вероятно ще бъдат повдигани все по-често.

Водещи

Най-четени