Нова катастрофа с руски самолет 04.11 | 12:16

Машината е паднала в Южен Судан, 41 са загинали, има двама оцелели

От Кристиан Костурков

Втора катастрофа с руски самолет в рамките на 5 дни и то отново в Африка. След като в събота Airbus A321 на компанията "Когалимавиа" се разби на Синайския полуостров, днес инцидентът се повтори, този път в Южен Судан. Инцидентът се е случил в близост до летището на столицата Джуба. Машината се е разбила малко след като е излетяла.

В резултат на катастрофата са загинали 41 човека. Има двама оцелели – един от членовете на екипажа, а също и дете, съобщава президентът на Южен Судан Атени Уек пред ТАСС.

Според информация на Мисията на ООН в страната инцидентът се е случил на около 800 метра от пистата на летището. След излитането си самолетът, който е руско производство, е трябвало да лети до град Палох. В момента все още се установяват причините за катастрофата, точният брой хора, които са се намирали на борда, както и самоличността им.

Според данни на South Sudan Tribune на борда на катастрофиралия "Ан" е имало екипаж от петима руснаци. Освен това, според източници на изданието, след излитането си самолетът е тръгнал да се връща към летището.

Водещи

Най-четени