Нова паника в Манчестър след гърмежи в мол 23.05 | 15:21

Оказа се, че е полицейска акция, арестът е във връзка с атентата

От iNews.bg

Гърмежи изкараха акъла на посетители в един от моловете в Манчестър. По обяд, докато хората са в търговския център Arndale, се разнесъл шум, наподобяващ взрив или изстрели. Веднага настава паника, хората започват да бягат. Паралелно с това полицията отцепва района. За щастие не става въпрос за атентат, а за полицейска акция.

По време на нея е задържан човек, заподозрян за връзка с атентата от снощи. Става въпрос за 23-годишен младеж, предаде "РИА Новости". Местните медии съобщават, че той е местен и живее в южните райони на града.

По-късно полицията вдигна блокадата на района. Входовете му вече са отворени и хората отново да могат да влязат в мола.

Не става ясно обаче дали наистина по време на акцията е имало взрив или престрелка.

Междувременно стана ясно, че полицията е задържала повече от 20 души във връзка с атентата, съобщава Manchester Evening News. Според информация на изданието арестите са били осъществени в още сутринта в районите "Чарлтън" и "Ъщън".

Паралелно с това официално бе потвърдено, че снощният инцидент е терористичен акт. Това обяви премиерът на Великобритания Тереза Мей. Тя уточни, че разследването до момента е доказало, че бомбата е била активирана от един човек, който се е самовзривил на един от входовете на залата.

Водещи

Най-четени