Нови атентати в Сирия, този път в Дамаск 21.02 | 17:28

Най-малко три бомби са се взривили в столицата, има загинали

От iNews.bg

Кървав ден за мирното население в Сирия с множество жертви и ранени сред мирното население на страната. След като сутринта в град Хомс терористи-самоубийци се взривиха в две коли пълни с експлозиви, в резултат на което загинаха 46 човека, а други 115 бяха ранени, сега ужасът се повтори и в столицата Дамаск. Най-малко три атентата е имало в шиитския квартал "Сеида Зейнаб” в южната част на града. Два от взривовете са били причинени от терористи, които са носили в себе си експлозиви. Третият е по подобие на сутрешните атентати в Хомс – терорист-самоубиец се е взривил в кола, натъпкана с експлозиви, съобщава пред "РИА Новости” източник от полицията.

Вследствие на атентатите в Дамаск има жертви. Засега броят им не е известен и тепърва ще се уточнява. Става въпрос обаче предимно за хора от мирното население в сирийската столица. На мястото на инцидента са пристигнали много линейки, а районът е бил отцепен.

В края на януари в същия квартал отново беше извършен троен терористичен акт. Тогава отговорността пое терористичната групировка "Ислямска държава”.  Жертви на атентата станаха над 70 човека, а стотици бяха ранени.

Водещи

Най-четени