Нови мерки в Белгия 24.03 | 17:02

По последни данни ръстът при заболелите е 40 на сто за последната седмица, като заразените са 7,6 на сто от изследваните

От iNews.bg

Белгийските власти обявиха решението си от следващата седмица  училищата в страната да затворят до второ нареждане . Ще работят само детските ясли.

Магазините за основни стоки ще въведат изискване за  недопускане на повече 50 души , а търговските обекти, които не продават изделия от първа необходимост, ще бъдат посещавани  само със запазен час .

Остава в сила  забраната за пътуване през граница за развлечение , затварят се и  салоните за красота . Пътуванията в страната остават разрешени.

Навсякъде в Белгия се въвежда  вечерен час от 22.00 ч.,  като досега това изискване бе в сила само в Брюксел, а в останалите градове забраната за движение бе в сила от полунощ. Разрешава се в протести да участват до 50 души.

Премиерът Александер де Кро обясни, че  броят на новозаразените с коронавирус  нараства и ако това продължи, здравната система няма да понесе натоварването.

По последни данни ръстът при заболелите е 40 на сто за последната седмица, като заразените са 7,6 на сто от изследваните. При смъртните случаи увеличението е от 3,5 на сто.  В Белгия са ваксинирани над един милион души , а жертвите на новата болест са близо 23 хиляди

Водещи

Най-четени