Новият президент на САЩ с рекордно нисък рейтинг на старта 17.01 | 13:01

Тръмп има само 45% одобрение, при 58% за Обама след 8 години в Белия дом

От iNews.bg

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп ще встъпи в длъжност със значително по-ниска популярност от предшественика си Барак Обама в началото на първия му мандат. Това показва проучване на института "Галъп", предаде БНР.

Според данните 55% от анкетираните оценяват отрицателно дейността на Тръмп. Рейтингът е около два пъти по-нисък в сравнение с този на предшественика му в аналогичната ситуация. За сравнение, сегашният държавен глава Барак Обама ще напусне Белия дом с рейтинг от 58% одобрение.

Междувременно източници от германското правителство съобщиха, че канцлерът Ангела Меркел работи за организиране на среща с Тръмп през пролетта. Тя, както и външният министър Франк-Валтер Щайнмайер, бяха обезпокоени от вчерашното интервю на Тръмп за в. "Билд", в което той критикува германската политика на отворени врати към бежанците и казва, че може да се сближи с Русия.

По повод изказването на Тръмп, че още държави след Великобритания ще напуснат Европейския съюз, френският президент Франсоа Оланд заяви, че "Европа няма нужда от съвети отвън и ще търси трансатлантическото сътрудничество и занапред, но на основата на собствените си интереси и ценности.

Водещи

Най-четени