Ново 20! САЩ се обедини в подкрепа на Тръмп 05.03 | 11:57

Митинги има в редица градове в 28 щата в страната

От iNews.bg

Новият президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп е изключително противоречива личност. Той успява от раз да създаде дипломатически скандали и да разедини народа си. И макар след избирането му да имаше куп протести срещу него, сега САЩ се обедини в подкрепа на милиардера.

Привърженици на държавния глава излязоха по улиците в редица градове в 28 щата, съобщиха местните медии. В Ню Йорк няколко десетки души се събраха пред небостъргача Trump Tower в центъра на Манхатън с плакати с надписи "Да, това е моят президент", "Аз повече не съм демократ". Подобно шествие беше организирано и във Вашингтон, където над 150 негови привърженици тръгнаха от паметника на Вашингтон, минаха покрай Белия дом и стигнаха до един от столичните площади. 

"Има много различни групи, които протестират срещу Тръмп, и ние помислихме, че е важно да демонстрираме своята подкрепа", заяви един от организаторите на акцията Питър Бойкин.

Сходни демонстрации има щатите Колорадо, Калифорния, Мичиган, Минесота, Охайо и много други. Повече от тях не са многолюдни.

Водещи

Най-четени