Ноле с Инстаграм изява от хотела за имигранти 07.01 | 19:40

"Благодаря на всички хора по света за продължаваща подкрепа. Усещам я и я оценявам наистина много", написа Новак Джокович

От iNews.bg

Антиваксърът Новак Джокович наруши мълчанието си около случващото се около него в последните дни в Австралия с анулирането на визата му и задържането му от граничните власти. Всъщност, неговите роднини - чичовци, баща, майка, жена и прочее са свръх гръмогласни и дори предаваха послания от негово име, но самият Ноле за сефте казва нещо лично и официално.

В профила си в социалната мрежа Инстаграм Джокович честити Коледа на своите сънародници, тъй като в Сърбия празникът се чества днес по стария Юлиански календар тази вечер.

"Благодаря на всички хора по света за продължаваща подкрепа. Усещам я и я оценявам наистина много", написа Новак Джокович.

Сърбинът ще остане в Мелбърн поне до понеделник, когато ще се състои изслушване пред съда по обжалването на анулирането на входната му виза и недопускането му в страната.

Междувременно австралийската тенис легенда и бивш турнирен директор на Откритото първенство на Австралия и българския турнир Sofia Open Пол Макнами заяви, че се срамува от случващото се в родината му по отношение на Новак Джокович. Днес стана ясно, че и чехкинята Рената Ворачова също е получила анулиране на визата си и нареждане да напусне страната. Тя също е има медицинско разрешение да участва на Откритото на Австралия без да е ваксинирана.

"Сега чешката тенисистка Рената Ворачова е била задържана като Новак. Това е прекалено и ме накара да посетя сърбите пред "Парк Хотел" в Мелбърн, за да поднеса коледен подарък.

Отвратен съм и заради бежанците затворени там. Срамувам се", написа Пол Макнами в профила си в социалната мрежа Туитър.

Водещи

Най-четени