Няма как България да се превърне в буферна зона на Европа 26.11 | 12:51

Това обаче е гарантирано при условие, че границата се охранява ефективно

От iNews.bg

Бунтът на бежанците в Харманли нямаше как да не превърне страната ни в една от топ темите и в Европа. По повод случилото се председателят на Европейския парламент Мартин Шулц каза следното:

"Стриктният контрол на границите е доста нормално нещо. Европейският съюз подкрепя България в защитата на европейската граница. Ако външната граница се защитава ефективно, няма как България да се превърне в буферна зона".

Шулц възнамерява да обсъди позицията относно мигрантите, както и отношенията на страната ни с Русия с новоизбрания президент Румен Радев. Коментарите му бяха провокирани от изказванията на държавния глава за поставяне на лимит на бежанците. Радев застана зад идеята за по-твърд подход срещу нелегалното пресичане на границата, както и за това да не се позволява България да се превърне в "буферна зона на Европа", предаде БНР.

"Ако имам възможност, ще обсъдя това с новоизбрания български президент", отбеляза Шулц.

По повод следващия български еврокомисар Шулц коментира, че е твърде рано да се обсъжда въпросът, защото страната ни не е обявила кандидат. Все пак не се съмнява, че "следващото българско правителство ще предложи висококвалифициран мъж или жена".

Водещи

Най-четени