Няма оцелели от катастрофата на американски хеликоптер в Непал 15.05 | 13:04

На борда му са били 6-ма американски морски пехотинци и двама непалски войници.

От Беатрис Николoва

Хеликоптерът на американската морска пехота, който се разби в планински склон в Непал, е напълно унищожен и няма оцелели сред осемте души на борда, съобщи секретарят по отбраната Ишвори Паудиал, цитиран от Reuters. На борда му са били 6-ма американски морски пехотинци и двама непалски войници. Хеликоптерът е летял над епицентъра, за да оцени щетите от земетресението.

Три овъглени тела бяха намерени сред останките на летателната машина, която изчезна във вторник по време на хуманитарна мисия за помагане на оцелели след земетресението. "Продължаваме да издирваме останалите. Но хеликоптерът е разбит на парчета и няма шанс да намерим оцелели", каза Паудиал.

Хеликоптерът изчезна след като миналата седмица, след като второ силно земетресение, с магнитатуд 7.3 по Рихтер" удари Непал. В следствие на труса най-малко 65 души загинаха, а 1000 бяха ранени.

Той е най-силният трус след опустошителното земетресение от 25 април от 7,8 по Рихтер, което отне живота на над 8000 души, причини много разрушения, размести тектонските плочи и предизвика лавини по Еверест.

 

Водещи

Най-четени