Няма признаци, че в САЩ са влезли предполагаеми терористи 11.09 | 11:43

Независимо от това остават в сила засилените мерки за сигурност

От Кремена Бедерева

Американските разузнавателни служби не са открили доказателства, че Ал Каида е успяла да вкара в САЩ свои терористи, които да нанесат удар днес, когато се навършват десет години от атентатите от 11 септември, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на американски служители.

Независимо от това остават в сила засилените мерки за сигурност, въведени, след като от сряда се проверява информация, че Ал Каида може би е изпратила трима души в САЩ със задачата да взривят кола бомба в Ню Йорк или във Вашингтон.

До снощи не е било открито потвърждение на тези сведения, но служители от разузнаването и контраразузнаването продължават да проверяват истинността и източника на първоначалната информация, допълва БТА.

Джеймс Макджънкин, зам.-директор на бюрото на ФБР във Вашингтон заяви, че става дума за рутинни процедури за проверка на получени предупреждения и заплахи.

Вчера президентът Барак Обама се е срещнал с екипа си за национална сигурност, но Белият дом не разпространи информация за евентуална заплаха.

Водещи

Най-четени