Обама: САЩ ще използват умни подходи за унищожаването на ИД 23.03 | 20:20

Американският президент призова нациите да се обединят в борбата срещу тероризма

От iNews.bg

САЩ възнамеряват да използват "умни” подходи в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава”, заяви американският държавен глава Барак Обама по време на посещението си в Аржентина, пише ТАСС.

"Трябва да се използват подходи, доказали своята ефективност”, заяви президентът в отговор на въпрос ще се промени ли тактиката на САЩ срещу групировката след атентатите в Брюксел. Обама подчерта, че САЩ няма да използват "контрапродуктивен” подход.

Американският лидер разкритикува представителите на Републиканската партия в страната му, настояващи за активизиране на военните действия в кампанията срещу "Ислямска държава”, посочвайки специално сенатор Тед Круз в щата Тексас, който е един от претендентите за президентския пост.

Обама подчерта, че "нанасянето на поражение” и "унищожаването на варварския тероризъм в света” са приоритет номер едно. "В моята програма няма по-важен въпрос”, каза още той.

Обама призова нациите да се обединят срещу тероризма. "Ние ще продължим да преследваме агресивно "Ислямска държава”, докато не я премахнем от Сирия и Ирак, докато не я унищожим напълно”, заяви Обама.

"Светът трябва да се обедини срещу тероризма. Ние можем и ще се защитим от тези, които заплашват безопасността и сигурността не само на нашия народ, но и на всички хора по света. Това е нашият най-голям приоритет”, подчерта отново стопанинът на Белия дом.

Водещи

Най-четени