Обама и Ромни ще премерят сили в първи телевизионен дебат 03.10 | 16:49

Победата в дебата е много по-нужна на претендента за президентския стол

От Петя Бързилска

Кандидатът на републиканската пария за президентските избори в САЩ Мит Ромни е под натиск за добро представяне по време на днешния си дебат с настоящия президент и кандидат на демократите Барак Обама. В момента Ромни трябва да се опита да обърне резултата преди изборите на 6 ноември на фона на спадащата му популярност, пише Reuters.

Дебатът между двамата опоненти ще продължи 90 минути и ще достигне до 60 млн. зрители. Това е много по-голяма аудитория, отколкото тази, събираща се по време на конгресите на която и да е от двете партии.

Публичните разговори имат силата на привлекат тези, които все още не са решили за кого да гласуват. Въпреки това обаче съществува и рискът някой от кандидатите да направи голяма грешка, която да омаловажи цялата кампания преди това.

В момента Ромни изостава след Обама в предварителните проучвания. Той се нуждае от победа по време на дебата с републиканеца тази вечер, смятат анализатори. Дебатът е първият от предвидените три публични разговора за следващите четири седмици.

Популярността на Ромни спадна след излизането на видеозапис, в който той разделя американците на такива, които не си плащат данъците и такива, които го правят. Във видеото се вижда как той заявява, че 47-те процента от хората, които зависят от правителството, е малко вероятно да гласуват за него.

Водещи