Обезвредиха терористите в Тунис, при операцията загинаха 22 души 18.03 | 18:15

Няма данни за пострадали българи

От Беатрис Николoва

Тримата въоръжени мъже, които нападнаха Националния музей "Бардо" в столицата на Тунис, са убити, а всички заложници, които бяха вътре, са освободени, пише Reuters.

По време на операцията за убити 22 души, сред които 2-ма души от спецчастите и 17 туристи от Полша, Италия, Германия и Испания, са станали жертва на въоръжената атака срещу музея "Бардо".

По-рано френски медии съобщиха за загинал французин. Смята се, че по време на атаката в музея е имало около 200 души.

1483305

"Терористите са напднали музея и са опитали да влязат в парламента, но са били разкрити от силите за сигурност. Ранени са около 17 души. Те са закарани в болница. Сред тях има италианци, поляци, испанци и една японка. Засега обаче няма данни за български граждани, които да са пострадали при инцидента", заяви пред Нова посланикът на България в Тунис Михаил Николовски.

По думите му вчера в медиите била пусната заплаха срещу реда в Тунис по повод задържаните затворници, свързани с терористичната организация "Ал Шария”. Засега обаче никой не е поел отговорност за трагичните събития.

Припомняме, че атакуваният музей се намира в непосредствена близост до сградата на парламента в столицата, където депутатите обсъждаха закона за борба с тероризма. Народното събрание е било незабавно евакуирано, районът е обграден от спецчасти.

 

 

Водещи

Най-четени