Олена Зеленска с топло посрещане в Белия дом, чакат я и в Конгреса СНИМКИ 20.07 | 10:16

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че очаква "значителни резултати" от срещите на съпругата му във Вашингтон

От iNews.bg

Първата дама на Украйна Олена Зеленска ще говори днес пред Конгреса на САЩ. Зеленска беше посрещната вчера в Белия дом от президента на САЩ Джо Байдън с букет и от първата дама Джил Байдън с прегръдка, предаде Ройтерс. Двете първи дами и делегациите от двете страни проведоха среща в Синята стая в Белия дом.

Джил Байдън вече се е срещала със Зеленска по време на своя изненадваща визита в Украйна, където посети училище, в което се бяха подслонили украински бежанци.

"Когато се върнах, едно от нещата, които казах, беше, че не можеш да отидеш във военна зона и да се върнеш, без да усещаш мъката и болката на хората", каза Джил Байдън в началото на тяхната среща. Тя добави, че е обсъдила с екипа си как може да се помогне за осигуряване на лечение на психичното здраве на майки и деца, които са станали жертва на зверства.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че очаква "значителни резултати" от срещите на съпругата му във Вашингтон. Нейните задачи са да повиши подкрепата за Украйна в САЩ, да спечели допълнителна подкрепа за "защита на народа от руския терор" и да засили хуманитарната помощ, каза той във вечерното си видеообръщение.

Зеленски заяви, че изказването пред Конгреса ще е важно и добави, че "силно" вярва, че то "ще бъде чуто от хората, които отговарят за вземането на решенията във САЩ".

Водещи

Най-четени