Опашка и пред посолството ни в Париж 09.06 | 19:45

Традиционно най-многобройни са избирателите в Париж, Ница и Лион, секции са открити и в Марсилия, Гренобъл, Рен, Лил, Монпелие, Сен Назер и Туал, и в представителството ни в Страсбург

От iNews

Повечето българи във Франция предпочетоха да гласуват следобед. В двора на посолството ни в Париж, където се намират три от общо 15-те български избирателни секции в страната, се образува опашка по обед, предаде БНР.

Опашката започна да се натрупва на обед в двора на посолството ни в Париж, където се намират три от общо 15-те български избирателни секции в страната за днешния вот 2 в 1.

Повечето избиратели подават заявления на място, предварително записалите се за всички секции бяха малко под 400.

Въпреки отегчението от повтарящия се вот за народни представители активността изглежда стабилна, както машинното, така и класическото гласуване протичат бързо и гладко, а организацията изглежда добра.

Ремонтните дейности във френската столица, която е в разгара на подготовката за лятната Олимпиада, създават немалко препятствия по пътя до секциите ни, но това видимо не се отразява на участието.

Традиционно най-многобройни са избирателите в Париж, Ница и Лион, секции са открити и в Марсилия, Гренобъл, Рен, Лил, Монпелие, Сен Назер и Туал, и в представителството ни в Страсбург.

 

Водещи

Най-четени