Опозицията в Лондон: Не постигнем ли сделка за Брекзит, оставаме на милостта на Тръмп 27.08 | 10:36

Джереми Корбин се среща с други политици, за да обсъжда как да бъде избегнат този сценарий

От iNews.bg

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин заяви, че Брекзит без сделка ще остави Великобритания "на милостта на американския президент Доналд Тръмп". Днес Корбин ще се срещне с лидери на други опозиционни партии, за да обсъди планове за избягване на Брекзит без сделка, предаде БНР.

В статия във вестник "Индипендънт" Джеръми Корбин обвинява премиера Борис Джонсън, че се опитва да се сприятелява с Доналд Тръмп, защото Брекзит без сделка на практика е сделка тип "Тръмп" за Брекзит.

За Корбин сега задача номер едно е да спре Джонсън да извади страната от ЕС без сделка и затова днес се среща с други лидери на опозицията.

Лейбъристкият лидер иска да внесе в парламента вот на недоверие в правителството още в първия ден при подновяването на работата на законодателния орган. Неговата идея е да оглави временно правителство и да поиска отсрочка на Брекзит, за да избегне Брекзит без сделка и тогава да свика общи избори.

Запитан в края на срещата на Г-7 във Франция за възможността депутатите да осуетят плановете за излизане на 31 октомври Борис Джонсън заяви: "Мисля, че е работа на всеки в парламента да гарантира, че Брекзит ще се случи. Мисля, че това е, което искат хората и нашите приятели и партньори отвъд Ламанша".

Водещи

Най-четени