Опълчението срещу талибаните в Афганистан е превзело три района 22.08 | 10:44

Министърът на отбраната в правителството на Ашраф Гани - генерал Бисмила Мохамади, който по-рано обяви, че отпорът срещу талибаните продължава

От iNews

Противниците на талибаните, съсредоточени в долината Панджер в северната част на Афганистан, заявиха, че са превзели три съседни района, съобщи Би Би Си.

Министърът на отбраната в правителството на Ашраф Гани - генерал Бисмила Мохамади, който по-рано обяви, че отпорът срещу талибаните продължава, написа в Twitter, че силите на съпротивата са завладели три района в провинция Баглан, северно от Панджер.

Паралелно с това шефът на местната полиция заяви пред телевизионния канал Tolo News, че районът Бано - един от посочените от генерал Мохамади, е под контрола на местното опълчение, и че има много загинали. По-рано аналогична информация се появи от профил в социалната мрежа с името на провинция Панджер.

Талибаните не коментират тези изявления. 

През седмицата Ахмад Масуд - син на знаменития управител на Панджерската долина Ахмад Шах Масуд, и вицепрезидентът Амрула Салех, също обявиха, че войната срещу талибаните продължава. Според световните агенции в  Панджер са се събрали над 6000 бойци - военни от разформираните армейски части и спецчасти, а също и местно опълчение.

Водещи

Най-четени