Отвлякоха сина на стрелеца от истанбулския клуб "Рейна" 05.02 | 14:33

Турската полиция се съмнява, че детето може да е в Иран

От iNews.bg

Турската полиция неотдавна задържа стрелеца Абдулгадир Машарипов, който в новогодишната нощ разстреля 39 човек аи рани 70 други. До залавянето му се стигна, след като съпругата му Зарина Нурулаева го издаде. Тя беше арестувана от униформените в южната ни съседка два дни преди половинката си.

Сега обаче детето на атентатора от "Ислямска държава" е безследно изчезнало, макар да беше с баща си при акцията по задържането му. 4-годишният син на Машарипов вероятно е взет за заложник от джихадистите, твърди истанбулската прокуратура.

Семейството пристигнало в Турция от Пакистан. Именно там жената разбрала, че мъжът ѝ се кани да се присъедини към ИД и да се преместят в Сирия. В крайна сметка обаче били прехвърлени в Иран, където останали известно време, разказва Зарина.

Турските власти обаче твърдят, че от Иран още никой не е потвърдил, че Машарипов и семейството му са били някога там. Затова полицията в южната ни съседка смята, че иранските им колеги укриват информация и е възможно именно на тяхна територия да се намира и детето.

Водещи

Най-четени