Откриха бебе, откраднато от българското консулство в Солун 20.02 | 21:23

Похитителката е трябвало да се грижи за детето

От Мая Александрова

Откриха бебе, което изчезна от българското консулство в Солун в началото на месеца.

Оказва се, че 40-годишна жена е похитила детето от 38-годишната му майка, която е от България. Майката поверила бебето си на жената да го наглежда в приемната на консулството, където отишла за издаването на паспорт, съобщи newsbg.eu.

Похитителката е имала съучастнички. Жените опитали да продадат бебето срещу 6500 евро.

Другите жени отишли в нотариална кантора, където една от тях, се представила за биологична майка на детето, а другата като преводачка. Те подписали специално пълномощно – декларация за съгласие за осиновяване на бебето от местно семейство.

За щастие истинските родители са открити и бебето ще бъде предадено на биологичната си майка.

Полицейското разследване доказа, че арестуваните са създали престъпна група, която организирала незаконни осиновявания на бебета.

Преди около десет дни една от жените е влязла в контакт със семейство от България, които очаквали раждането на детето си и след като им предложила подслон, поискала от тях да й "продадат” бебето. Поради същата причина тя е приютила в дома си друго българско семейство, които щели да получат 5000 евро за своето бебе.

Задържаните са транспортирали многократно бременни жени от България, за да родят в Гърция и след това да продадат децата си.

В бандата имало и двама мъже, които отговаряли за защитата на групата. Те заплашвали семействата да не говорят, за да не се разкрие престъпната им дейност.

Арестуваните са изправени пред окръжния прокурор на Атина. Разследва се участието им и в други подобни престъпления.

 

Водещи

Най-четени