Откриха най-големия тунел за трафик на наркотици от Мексико в САЩ 21.04 | 10:24

Американските ченгета намериха вътре над 8 тона марихуана и кокаин

От iNews.bg

Американските полицаи са открили огромен тунел, който свързва САЩ и Мексико и чрез който са били пренасяни огромни количества наркотици. Съоръжението обаче изобщо не е било просто, а е разполагала с доста сериозна инфраструктура. Той е бил електрифициран, осветен, оборудван с вентилация, голям асансьор и релси за превоз между двата края.

Входът на тунела е бил под една от къщите в град Тихуана в Мексико, а изходът – в индустриалната зона на Сан Диего в САЩ. Дължината му е около 800 метра, 500 от които на американска територия. Според властите това е най-голямото подобно съоръжение, разкривано до момента, съобщава Fox News.

След като са разкрили и претърсили тунела, американските полицаи са установили, че той е бил използван и за склад. В него са били намерени 7 тона марихуана и още над 1 тон кокаин. В хода на операцията са били арестувани и 6 човека, предаде "РИА Новости". Срещу тях вече са повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, както и за изграждането на незаконното съоръжение през границата.

През последните 10 години такива съоръжения се разкриват все по-често. Основното им предназначение е именно трафикът на наркотици. Покрай това обаче тунелите се използват понякога и за прехвърляне на нелегални имигранти в САЩ от Мексико и други страни в Южна Америка.

Водещи

Най-четени