Отлагат с 2 години края на местенето на стрелките? 06.03 | 10:34

Да сложим край на смяната на времето още през т.г. ще е доста сложно, казва Ева Майдел

От iNews.bg

Краят на местенето на стрелките на часовниците вероятно ще бъде отложено с две години. Това стана ясно от думите на българския евродепутат Ева Майдел в студиото на БНТ. Според нея идеята това да се случи още през тази година ще доведе до определени проблеми. Поради тази причина в Европейския парламент гледат по скоро на варианта смяната на лятно и зимно часово време да бъде прекратена след две години.

"Амбициозното предложение смяната на времето да се случи от 2019 г., според Европарламента ще бъде доста сложно, защото може да възникнат сериозни пречки за европейския пазар и за бизнеса - например авиокомпаниите, туризма и др. В момента ни предстои диалог, така че да видим как точно да се случи това спиране на въртенето на стрелките. Към този момент Европейския парламент залага това да се случи през 2021 г.", обясни Майдел.

Неравенството в таксите за парични преводи ще се случи още тази година. През декември българските граждани вече ще плащат десетократно по-ниски такси за преводи, категорична е Майдел.

Водещи

Най-четени