Отнемат домакинството на Русия за Световното по футбол заради Крим? 21.03 | 17:26

Германицте зоват за бойкот на руския газ

От Христина Рафаилова

Размахването на пръст и налагането на санкции явно не може да стресне  руския президент Владимир Путин и да го накарат да пусне от прегръдката на Москва Крим. Дори и държавният глава, който е издигнат почти в култ в родината си, е човек и си има своите слабости. Къде може да го заболи Путин може би е въпросът, който може да даде отговора как да се излезе от кризата в Украйна. 

Германският Bild вече е намерил "цаката" на руския президент и предлага на канцлер Ангела Меркел как да "победи" Кремъл.

Без съмнение водката е сред големите гордости на федерацията. От изданието предлагат да бъдат забранени рекламите на руските марки от бистрата алкохолна течност.

Друго слабо място на президента със сигурност е спорта. Путин доста се постара да се покаже пред света с олимпиадата в Сочи. Поради тази причина Bild настоява да бъде отнето домакинството на Русия на Световното по футбол през 2018 г.  До момента за изграждането на спортни съоръжения и улици са инвестирани  40 млрд. евро. Отнемането на домакинството със сигурност ще удари не само по самочувствието на държавния глава, но и върху хазната. Болката ще е  още по-голяма,  тъй като Сборная, се надява да завоюва световната титла, начело с италианския селекционер Фабио Капело, коментира медията. 

Немското издание дори има и коварен план как да неутрализира най-силния коз на Москва  - доставките на синьо гориво. От  там предлагат да се премахне от екипите на футболистите Шалке 04 рекламата на Газпром. Газовият гигант е спонсор на тима, като досега е броил 15 млн. евро. Една от причините ЕС да не предприеме сериозни санкции срещу Кремъл е именно енергийната зависимост от Русия. 

Bild настоява и пистата в руския град Сочи да бъде извадена от календара на Формула 1. 

От там предлагат и да бъдат отказвани писти по летищата в Германия за руските самолети. Така богатите граждани на федерацията нямало да могат да ходят на шопинг и разходка. Аеропланите на руските авиолинии реализирали по 52 полета на седмица. Също така изданието зове да се бойкотира руския газ и петрол. От там смятат, че това няма  да е проблем заради топлото време. 

Водещи

Най-четени