Отрядите на „Ислямска държава” пак тръгнаха към Палмира, руснаците ги спряха 14.09 | 18:38

Бойната авиация на Москва е ликвидирала 250 джихадисти, както и бойна техника

От iNews.bg

"Ислямска държава” отново се е опитала да атакува района на древния град Палмира, който беше окупиран от терористите до преди няколко месеца, преди да бъдат изтласкани от руснаците и правителствената армия на Башар Асад. Сега джихадистите отново са се опитали да завземат територии там.

Опитът им обаче е бил предотвратен от руската бойна авиация. "Въздушно-космическите сили на Русия са атакували голяма група бойци на "Ислямска държава” северно от Палмира и са ликвидирали 250 от тях”, съобщи първият зам.-началник на главното оперативно управление на руския Генщаб ген. Виктор Познихир. Той отбелязва още, че са били унищожени също и 15 пикапа на джихадистите, в които е имало тежки картечници и зенитни установки, предаде БГНЕС.

От онзи ден на цялата територия на Сирия е обявено примирие. То обаче не обхваща обявените за терористични групировки "Ислямска държава” и "Джебхат ан Нусра”, срещу които бойните действия продължават. Вчера на много места в страната бяха засечени нарупшения на примирието. Според руснаците те са дело на отряди на т.нар. умерена опозиция.

Водещи

Най-четени