Отхвърлиха първия граждански иск срещу Pussy Riot 08.09 | 11:20

Искът за обезщетение от 30 000 рубли бе подаден от жителка на Новосибирск

От Кремена Бедерева

Московски съд отхвърли първия граждански иск срещу участнички в групата Pussy Riot, заради "пънк-молитвата" им в московски храм.

Това предаде ИТАР-ТАСС. Искът за обезщетение от 30 000 рубли бе подаден от Ирина Рузанкина, жителка на град Новосибирск, припомня БТА.

Съдията Максим Соколовски обаче не откри основания ищцата да твърди, че поведението на пънкарките й е причинило "морални вреди и нравствени страдания", посочва агенцията.

Скандалът с пънк групата се разрази след тяхна демонстрация в най-голямата московска катедрала през февруари.

Пънкарките се обявиха против Путин и удобната му връзка с Църквата и си навлякоха гнева на лидера. На събитието всички членове на Pussy Riot носеха маски, което направи идентифицирането им изключително трудно. Впоследствие бяха открити три от жените, а останалите останаха в сянка.

На профила си в социалната мрежа, избягалите музикантки уверяват, че няма да се крият, а ще организират нови протести, агитиращи за освобождаването на арестуваните.

По неофициална информация, членовете на Pussy Riot, които са останали в Русия и все още не са заловени са 12.

Три членки на руската пънк група Pussy Riot бяха признати за виновни по обвинение в хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист. За трите изпълнителки се застъпиха звезди като Мадона, Пол Маккартни и Бьорк, които настояха да бъдат освободени, та дори и Азис.



Водещи

Най-четени