Официално: Взривът в Диарбекир не е атентат 11.04 | 12:45

Експлозията е предизвикана от технически проблем в автомобил, който в момента се е ремонтирал

От iNews.bg

Взривът в Диарбекир не е атентат. Това обявиха официално властите в Турция. "Не може да става дума за каквато и да била външна намеса. Експлозията е станала по време на ремонт на автомобил", обяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу пред CNN Turk.

От думите му стана ясно, че причината за взрива е в технически проблем. Източникът на експлозията е бил в самия автомобил, който се е ремонтирал в сградата, която бе почти изцяло разрушена.

Под останките й все още е затрупан един човек. Останалите са спасени и настанени в болници. Един от тях е в тежко състояние, другите са леко ранени.

Експлозията е станала в 10:45 ч. местно време. Срутилата се сграда е на полицията. Там е имало специален сервиз, който е правил ремонтите на бронираните автомобили на местното поделение на специализираните полицейски части за борба с тероризма.

За щастие засега вследствие на взрива няма жертви. По-рано турските медии съобщиха, че 10 души са пострадали. Засега властите не съобщават официално колко точно са ранените.

Водещи

Най-четени