Официално! Терористът от Истанбул е 28-годишен киргизстанец 03.01 | 12:33

Турската полиция установи самоличността на извършителя

От iNews.bg

Турската полиция идентифицира нападателя от нощния клуб "Рейна" в новогодишната нощ. Това е 28-годишният Яхe Машрапов от Киргизстан, както става ясно от снимка на паспорта му, която беше разпространена от турската държавна телевизия ТРТ. Документът бил издаден на 21 октомври 2016 г., но засега автентичността му не е потвърдена.

Припомняме, че властите разполагат още и с отпечатъци на виновника за кървавия терор. Въпреки това униформените все още не могат да го открият. Междувременно по случая бяха задържани 12 души.

По непотвърдени информации в медиите, Яхe пристигнал в Турция със съпругата и двете си деца през ноември. Семейството му също е сред задържаните. Роднините му били спипани миналата нощ.

Експерти твърдят, че Машрапов бил много добре обучен от терористичната групировка "Ислямска държава". Стрелецът, който уби 39 човека в нощта на нова година, се сражавал за джихадистите на територията на Сирия. В нападението в турския град използвал уменията, които усвоил през гражданската война в размирната страна, пише вестник "Хюриет".

1831385

Водещи

Най-четени