Още един кораб с мигранти потъва в Средиземно море 20.04 | 15:30

На борда му има около 300 души

От Беатрис Николoва

Кораб с над 300 мигранти на борда е на път да потъне в Средиземно море, съобщи Международната организация по миграция (МОМ).

Организацията е получила сигнал за бедствие от един пътниците. "Международната организация по миграция току-що получи в Рим обаждане за помощ от кораб в международни води. Има три кораба. Човекът, който се обади, казва че на неговия кораб има над 300 души и той е на път да потъне", се казва в изявление на международната организация, базирана в Женева.

Човекът, подал сигнала, е съобщил за около 20 загинали на неговия кораб.. Той не казал нищо за останалите два плавателни съда.

Международната организация по миграция не съобщи други подробности, включително откъде точно е подаден сигналът за бедствие.

Само преди ден кораб с около 1000 души мигранти потъни в същият район. Спасителните акции продължават. До момента са намерени удавени 24 души, а 28 са спасени. Според един от оцелелите на бора е имало около 1000 бежанци, повечето, от които останали заключени от трафикантите и не могли да излязат.

Заради растящия брой бежанци, ЕС свика спешна обща среща между министрите на вътрешните и на външните работи в Люксембург.

Водещи

Най-четени