Още един от министрите на Мей аут от кабинета 09.11 | 09:42

Нерегламентирани срещи доведоха до оставката на Прити Пател

От iNews.bg

Bританският премиер Тереза Мей ще трябва да се раздели с втори член на кабинета си само в рамките на няколко дни. Миналата седмица от поста си тръгна шефът на военното ведомство Майкъл Фалън. Сега британският министър по въпросите на международното развитие Прити Пател обяви в официално съобщение, че подава оставка, предаде БГНЕС.

"Поднасям извиненията си на вас и на правителството, за това, което стана и подавам оставка", се казва в текста на съобщението. По-нататък тя обяснява, че макар действията й да са били водени от най-добри подбуди, те не съответствали на стандартите за прозрачност и откритост, за които тя самата е призовавала. Пател обяви, че оттук нататък ще се концентрира върху работата си на депутат.

Причина за нейната неминуема оставка стана разкритието, че тя е нарушила правилата за поведение като министър. По време на двуседмична почивка със семейството си в Израел през август, тя е провела 12 срещи с израелски официални лица, включително премиера Бенямин Нетаняху, без да уведоми за това нито британското външно министерство, нито премиера и без съответно, да получи разрешение за такива контакти.

Водещи

Най-четени