Още жертви във Франция. Този път след влакова катастрофа (ОБНОВЕНА) 14.11 | 19:03

Влак-стрела е дерейлирал край Страсбург, десет са загинали, още толкова са ранени

От iNews.bg

Втора трагедия във Франция за по-малко от 24 часа. След като снощи в Париж бяха извършени серия от атентати, довели до смъртта на 128 човека и още около 300 ранени, днес в късния следобед в района на Страсбург катастрофира влак. Първоначално беше съобщено, че вследствие на инцидента са загинали най-малко петима души, а десетки са пострадалите. По-късно обаче броят на жертвите нарасна до 10. 

Според първоначалните данни катастрофата е станала заради превишена скорост. Композицията е собственост на компанията TGV, която е оператор на френските влакове-стрела. Според местните медии инцидентът е станал по време на тестове. Машината е дерейлирала, след което е паднала от мост в канал. След това композицията се е запалила, въпреки че част от нея е била във вода, предаде ТАСС.

На мястото на инцидента работят екипи на Бърза помощ, има десетки линейки. Няколко от пострадалите вече са откарани в болници с хеликоптери. Междувременно на помощ са се притекли и екипи на Червения кръст.  

По-късно френските власти официално съобщиха, че влакът-стрела и преминавал през изпитания и в него не е имало пътници. Въпреки това обаче в композицията са се возили около 50 човека персонал. Причините за катастрофата все още се установяват, но по всяка вероятност инцидентът е предизвикан от технически проблеми, предаде "РИА Новости”, позовавайки се на информация на "Франс Прес”.

Най-четени