Още издирват психаря с резачката в швейцарския курорт (СНИМКИ) 24.07 | 16:33

Полицията разпространи снимки на душевноболния мъж

От iNews.bg

Швейцарската полиция разпространи снимки в цял ръст на обезумелия касапин с моторната резачка, който нападна хора в офис в швейцарския курортен град Шафхаузен. Ранените са петима, като двама от тях са с опасност за живота.

Самият нападател е избягал и все още се издирва от властите. Градът е под полицейска блокада, в търсенето на мъжа са впрегнати всички органи на реда, в небето кръжат и полицейски хеликоптери.

Междувременно полицията съобщи, че не става въпрос за терористична атака, а за нападение от психично болен човек.

Според информационния сайт "Блик" полиция, линейки и хеликоптер са били изпратени на мястото на инцидента, а районът е отцепен. Силите на реда са съобщили на местни медии, че е имало нападение. По-късно полицията потвърди, че е използвана моторна резачка.

1950753

Полицията отхвърли версията, че става дума за тероризъм. Нападателят е ранил хората в офиса на здравно застрахователната фирма CSS. Двама от ранените, на които им предстои операция, са служители на фирмата. Офисът се намира в Стария град. Инцидентът е станал в 10.39 ч. местно време.

В момента жителите на Стария град са помолени да не напускат жилищата си, защото се предполага, че нападателят се крие там.

Полицията съобщи, че нападателят е висок около 190 см, плешив. Кара "Фолксваген" с номера от град Гриндевалд.

Междувременно полицията разпространи снимка на открития автомобил, но не съобщи къде го е намерила. Полицията предупреди, че заподозреният е опасен. Според местни медии става дума за човек с психически отклонения.

36-хилядният Шафхаузен е главният град в едноименния кантон. Намира се на Боденското езеро и е близо до границата с Германия.

Водещи