Падналият самолет на EgyptAir имал 3 аварийни кацания до катастрофата 02.06 | 10:02

За 24 часа машината имала 6 последователни полета преди да се разбие в Средиземно море

От iNews.bg

Нови притеснителни подробности излязоха около катастрофата на египетския Airbus A320, който се разби в средиземно море на 19 май. Според информация на френската телевизия France 3 през последните 24 часа преди да се разбие въпросната машина на EgyptAir е извършила 6 последователни полета, а през това време 3 пъти е кацала аварийно.

По време на половината полети между 18 и 19 май, системите на самолета са предупреждавали за проблеми на борда. Това е била и причината за аварийните кацания. Всеки път машината е била щателно проверявана, но технически проблем или неизправност не са били откривани, предаде "Интерфакс”.

От френската телевизия добавят още и че информацията е била получена от системата за кодирани съобщения между въздухоплавателните средства и земята по време на полети.  Данните от нея обаче официално не са публично достояние. Изнесената информация ще може да се потвърди след разчитането на черните кутии на египетския самолет. Вчера сигнал от една от тях беше засечен от френски кораб. Очаква се в близките дни на мястото да пристигне специализирана техника, която да я извади от дъното на морето.

Най-четени