Пак арести по скандала с подслушванията в News of the World 14.03 | 10:36

Сред задържаните са приближена на Рупърт Мърдок и нейният съпруг – приятел на британския премиер

От Нели Минчева

Ребека Брукс, приближена на медийния магнат Рупърт Мърдок, беше арестувана за втори път във вторник, 13 март, в рамките на разследването по случая със скандалните подслушвания, извършвани от спрения вече таблоид News of the World, съобщават британските медии. Заедно с Брукс са били задържани още петима души.

Заподозрените – петима мъже на възраст от 38 до 49 години – и 43-годишната Ребека Брукс са били открити от полицията в домовете им, уточняват от Скотланд Ярд.

Британските власти не разкриват самоличността на задържаните, но според редица медии, сред които например веригата Sky, в която Мърдок има участие, арестуваната жена е именно Брукс. Тя е бивш изпълнителен директор на News International и бивш главен редактор на News of the World.

Според изтеклата информация арестуван е също и нейният съпруг Чарли Брукс – треньор на елитни коне и приятел на британския министър-председател Дейвид Камерън.

Всички задържани са заподозрени в "конспирация с цел да попречат на работата на правосъдието".

Ребека Брукс вече беше арестувана веднъж през юли миналата година по повод грандиозния скандал с подслушванията, извършвани във вестника, а след това освободена под гаранция. "Кралицата на британските таблоиди", както е известна тя на Острова, е заподозряна в подкупване на полицейски служители и в съучастие при организирането на незаконните записи на известни личности с цел набавянето на конфиденциална информация.

Направеното разследване на вестника показа, че за десетина година жертва на подслушване са станали общо 800 души – членове на кралското семейство или нашумели звезди, от които аудиторията живо се интересува. News of the World беше закрит през юли след избухването на скандала, Мърдок бе принуден да обезщети около 50 от засегнатите популярни личности.

Водещи

Най-четени