Пак вдигнаха мерника на антиимигрантския указ на Тръмп 11.03 | 15:01

Съдия от Уисконсин разрещи на семейство от Алепо да се засели в града

От iNews.bg

Съдът в САЩ отново вдигна мерника на антиимигрантския указ на президента Доналд Тръмп. Това се случва на практика за втри пореден път. Последният указ, който претърпя известни промени, най-съществената от които беше отпадането на забраната иракчани да влизат в САЩ, отново попадна под ударите на съдебните власти. Федерален съдия от Уисконсин спря действието на новите правила, за да разреши на семейство сирийски бежанци да получат убежище.

В предварителна ограничителна заповед, издадена в петък вечер, окръжният съдия Уилям Конли е позволил на мъж, жена и тяхното 3-годишно дете от Алепо да потърсят подслон в Уисконсин. По този начин реално се отхвърля действието на указа на тръмп върху тях. А Сирия е една от държавите, включени в "черния списък" на Тръмп, чиито граждани не могат да посещават САЩ в следващите 3 месеца.

БГНЕС припомня, че американският президент подписа новия указ в понеделник. Според него властите на САЩ въвеждат отново забрана за 90 дни за влизане в страната на граждани на Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан. Изключение се прави за тези, на които вече е издадена виза.

Водещи

Най-четени