Пак кърваво меле на площад в Германия 26.02 | 09:26

Мъж се вряза с колата си в тълпа от хора

От iNews.bg

След случката на Коледния базар в Берлин властите в Германия са изключително бдителни и правят всичко по силите си да не се повтори трагедията. Въпреки това през миналия ден мъж се вряза с автомобила си в тълпа на пешеходната зона на град Хайделберг. В резултат на това трима били ранени като един от тях е в тежко състояние. Нападателят се опитал да избяга и бил прострелян от полицията.

Автомобилът бил с хамбургски номера и очевидци разказват, че не става въпрос за инцидент, а за умишлено нападение. Колата ударила хора, които се редяли пред хлебарница в началото на пешеходната зона.

След проверката на униформените се оказало, че колата била взета под наем. Веднага след инцидента мъжът изскочил и хукнал да бяга, като държал в ръка нож. Хората наоколо обаче сигнализирали на  полицията, че е въоръжен и два патрулни автомобила веднага го спрели.

Според първоначалната информация не става въпрос за атентат. Все пак засега още не са ясни мотивите за нападението. Предполага се, че случилото се може да се дължи на факта, че мъжът е психически нестабилен.

Водещи

Най-четени