Палачите от Тел Авив на по 21 години и членове на „Хамас“ 09.06 | 14:53

В Палестина прославят Мохамед и Халид Махамре

От iNews.bg

Въоръженото крило "Бригадите Изедин ал Касем" на палестинското ислямистко движение ХАМАС пое отговорност за терористичния акт в централен търговско-развлекателен район на Тел Авив в сряда вечерта, при който загинаха четирима души.

Ръководството на Бригадите обяви, че 21-годишните Мохамед и Халид Махамре от село Ята, на Западния бряг, са извършители на нападението, предаде израелският телевизионен Канал 9.

Двамата палестинци откриха огън срещу посетителите в популярния търговски център Сарона. Според свидетел поне един от нападателите е бил сред посетителите на кафенето, където е проведена акцията, преди да се изправи и да започне да стреля.

Единият нападател също е ранен и е в болница, а другият е арестуван. Ранени са петима души. Полицията съобщи, че нападателите са братовчеди от района на град Хеброн на Западния бряг.

След атаката снощи палестинци на Западния бряг и в Източен Ерусалим излязоха по улиците, за да отпразнуват кървавото нападение в Тел Авив.

След като стана ясно, че нападателите са от Палестина, десетки техни привърженици се събраха в старата част на Ерусалим, пееха с глас и аплодираха стрелците.

Жители на Палестина изразиха задоволство и в социалните мрежи, където бе създадена специална общност "#Carlo Bullet", по името на оръжието, използвано в атаката. По-късно се появиха и други.

След стрелбата Салма ал-Джамал, палестинка, която работи за "Ал Джазира" написа в Twitter: "Операцията на Рамазана е най-добрият отговор за историите, които чуваме за "мирния процес", които накои хора се опитват напразно да съживят".

В ярък контраст с палестинските настроения в Саудитска Арабия категорично осъди атаката.

Водещи

Най-четени