Паника в Турция след труса 08.01 | 17:20

Земетресението, усетено у нас, е било с епицентър о-в Бозджаада, според турските медии

От Кремена Бедерева

Земетресение с магнитуд от 5,7 разтърси днес северозападния егейски бряг на Турция, съобщи Американският институт по геофизика (USGS), цитиран от Reuters.

До момента няма информация за пострадали и материални щети.

Според истанбулската сеизмологична обсерватория Кандилли трусът е бил с магнитуд 6,2 по Рихтер, съобщи турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк, цитиран от БТА.

Епицентърът на труса е бил в морето в района на остров Бозджаада, на около 80 км от град Чанаккале. Трусът е усетен в Истанбул, Измир, Чанаккале, Одрин и в Текирдаг, съобщиха турските медии.

Според Американския институт по геофизика епицентърът на труса е на 95 км югозападно от Чанаккале, на дълбочина 10 км, съобщават още медиите.

Според турските медии пък трусът е бил с магнитуд 6,2 по Рихтер в Егейско море. Епицентърът на труса, станал в 16,15 часа, е бил на дълбочина 9 километра в морето в района на остров Бозджаада, на около 80 километра от град Чанаккале.

Валийството на Чанаккале съобщи, че засега няма данни за пострадали хора и за нанесени материални щети, информира електронното издание на в. "Миллиет". Трусът е предизвикал силна паника сред населението, а телефонните връзки в Западна Турция в момента са прекъснати.

Водещи

Най-четени