Папа Франциск има мозъчен тумор? 21.10 | 21:07

Ватиканът отрича!

От iNews.bg

Поредна информация за проблеми във Ватикана хвърли в ужас католическата общност. Този път обаче тя касаеше чувствителния въпрос със здравословното състояние на Папа Франциск.

Информацията първоначално бе публикувана в изданието Quotidiano Nazionale, но само за няколко часа обиколи целия свят и в нея се твърдеше с особена достоверност, че главата на римокатолическата църква има мозъчен тумор. От Ватикана излязоха с официално опровеждение на материала, като определиха медицинските констатации относно Франциск за напълно недостоверни.

Според Quotidiano Nazionale обаче преди няколко месеца при преглед в установено малко тъмно петно на снимката от скенера. Източник на тяхната информация бил лекарят – японският медик Таканори Фукушима. Докладът на лекарите обаче ясно подчертавал, че в този стадий мозъчният тумор е лечимо заболяване.

Ватиканът настоява, че 78-годишния отец е в добро здраве, като изключим малки проблеми с краката. Религиозната институция обвини медиите в безотговорност и определи информацията като неоснователна. Говорителят Федерико Ломбарди дори се пошегува, че едва успява да тича по папата по време на множеството визити.

Водещи

Най-четени