Папа Франциск с рождествено послание на закрито 23.12 | 10:31

Противоепидемичните мерки ще ограничат и броя на хората, които ще могат да присъстват на големите събития с участието на папата в базиликата "Св. Петър" като рождественската вечерна меса, новогодишната вечерня, месата по случай Световния ден на мира на 1 януари и месата по случай празника Богоявление на 6 януари

От iNews.bg

Папа Франциск ще прочете рождественското си послание на закрито, а не навън, от централния балкон на базиликата "Свети Петър", поради новите противоепидемични мерки в Италия, съобщиха от Ватикана.

Пет други послания, които също трябваше да бъдат отправени от прозореца на Апостолическия дворец във Ватикана между 26 декември и 6 януари, също са преместени на закрито.

Събитията с участието на папата ще бъдат предавани на живо по телевизията и в интернет, уточни ДПА.

Италианците ще бъдат под повсеместна карантина през голяма част от коледните и новогодишните празници. Между 24 и 27 декември, 31 декември и 3 януари и на 5 и 6 януари ще бъдат затворени магазините, освен тези за хранителни стоки. В тези дни пътуванията ще бъдат възможни само по уважителни причини, предаде БТА.

Противоепидемичните мерки ще ограничат и броя на хората, които ще могат да присъстват на големите събития с участието на папата в базиликата "Св. Петър" като рождественската вечерна меса, новогодишната вечерня, месата по случай Световния ден на мира на 1 януари и месата по случай празника Богоявление на 6 януари.

Водещи

Най-четени