Папагал ухапа Ангела Меркел (СНИМКИ) 24.09 | 17:45

Действащият германски канцлер Ангела Меркел беше неочаквано „нападната“ от агресивен папагал лори

От iNews.bg

Действащият германски канцлер Ангела Меркел беше неочаквано "нападната" от агресивен папагал лори. Инцидентът, както вестник "Tz" съобщи, се случил по време на посещение в парк за птици в Марлоу (федерална провинция Мекленбург-Западна Померания).

 

Ангела Меркел
 БТА

 

Меркел обиколи бившия си избирателен район преди изборите за Бундестага (насрочени за 26 септември). По време на обиколката тя, наред с други неща, посетила птичия парк в Марлоу, където искала да нахрани обитателите му. Меркел получила специална хартиена чаша с храна за птици - така наречения лори нектар, направен от изсушен прашец, фруктоза, зърно и вода.

 

 БТА
 

 

В очакване на почерпката, папагалите лори кацнали по Меркел и започнали да кълват храна буквално от ръцете ѝ. Един от най-смелите представители дори не се страхувал да седне на главата на канцлера. А най-безстрашният и арогантен папагал клъвнал Меркел за пръста, докато се хранил. Както отбелязва вестникът, ухапването е било доста болезнено.
   
Въпреки това ръководителят на германското правителство не спряла и продължила да храни птиците.

След това Меркел изразила желание да се запознае с европейския бухал с височина около 60 см. Все пак след случилото се канцлерът проявила по-голяма предпазливост, отказвайки да го държи в ръцете си. "Не, не", цитира думите ѝ вестникът, "свърших добра работа с папагалите."

Водещи

Най-четени