Партията на българофилифите в Македония поиска паметна плоча на българските войници, загинали в Щип 03.07 | 13:05

През последните дни бяхме свидетели на брутален акт, който засяга чувствата на гражданите от Щип, заявиха от ВМРО-НП

От iNews.bg

ВМРО-Народна партия недоволства заради поставената плоча на загинали сръбски войници по време на Брегалничката битка от 1913 г., в Щип, предаде Плус инфо.

"През последните дни бяхме свидетели на брутален акт, който засяга чувствата на гражданите от Щип, с поставянето на паметна плоча на загинали сръбски окупаторски войници по време на Брегалничката битка.

Исторически е познато, че този период е манифестация на силно съюзничество на левицата, десницата и всички граждани, които се бореха на страната на българската армия, сплотени в отбрана на свободата, територията, езика и идентичността от великосръбските аспирации", заявили от партията на Любчо Георгиевски.

Наскоро стана ясно, че лидерите на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и на ВМРО-НП Любчо Георгиевски ще обединят усилията си като политици.

Любчо Георгиевски е единственият политик българофил в Македония. През 2006 г. взима българско гражданство. През периода 30 ноември 1998 до 1 ноември 2002 година Георгиевски е министър-председател на Република Македония.

Водещи

Най-четени