Пенсионерка заклала пощальонката, която ѝ донесла пенсията 10.10 | 16:07

62-годишната заподозряна от Курск искала да вземе всичките пари

От Антония Михайлова

62-годишна пенсионерка от руския град Курск е заподозряна в убийството на пощальонка. Тялото на жената е открито с множество прободни рани на 7 октомври във входа на кооперация на една от улиците в града, съобщава Vesti.ru.

Според следствието престъплението е извършено сутринта на 7 октомври в дома на заподозряната. Пощальонката, изпълняваща служебните си задължения, донесла пенсията на заподозряната. С цел да вземе всички пари, стопанката пуснала пощальонката в дома си, където й нанесла многобройни удари с нож. От получените телесни увреждания пощальонката издъхнала.

Заподозряната извлякла тялото й на стълбищната площадка и предприела мерки по премахване на следите и оръжието на престъплението, включително чантата с парите, предназначени за пенсиите на други граждани.

На местопрестъплението в дома на заподозряната следователите открили и иззели веществените доказателства – нож, дреха, чанта с пари и лични вещи на пощальонката, както и образци от кръв, които според генетичната експертиза принадлежат на умъртвената жена.

Пенсионерката е задържана, решават се мярката й за неотклонение и обвиненията, който ще ѝ бъдат повдигнати. Разследването на престъплението продължава.

Водещи

Най-четени