Пети починал от Covid-19 в Гърция, жертвите по света надхвърлиха 7000 17.03 | 18:50

Турция няма да въвеждама извънредно положение

От iNews.bg

Над 182 260 души са заразени с новия коронавирус по света. Починалите са 7165. Освен Китай случаи на зараза има в 161 страни по света. Над 79 000 души са се излекували досега, като повечето от тях са в Китай, обобщават "Ройтерс" и "Асошиейтед прес".

В Гърция почина пети заразен от коронавирус

През последните 24 часа в страната са регистрирани още 35 нови случаи. Общият брой на заболелите от коронавирус е 387. Това бе съобщено от отговарящия за коронавируса в Министерството на здравеопазването на Гърция Сотирис Циодрас. В телевизионно обръщение към нацията относно разпространението на коронавируса премиерът Мицотакис повтори думите на френския президент Еманюел Макрон: "ние сме във война".

"Врагът е невидим, но не е непобедим", каза той. "Ако ограничим разпространението на вируса, даваме време на здравната система да се справи с неотложни случаи", добави той и отбеляза, че "първият приоритет е спасяването на живота".

Премиерът добави, че с помощта на частни клиники ще бъдат на разположение 1900 допълнителни болнични легла за пациенти, засегнати от вируса. 

 

Турция няма да въвеждама извънредно положение  поради разпространението на коронавируса, заяви официален представител пред Анадолската агенция

Най-много случаи на зараза има в континентален Китай - 80 860, а починалите са 3226.

В класацията на второ място е Италия с 2 158 починали и общо 27 980 случая на зараза. 

На трето място е Иран с 853 починали и общо 14 991 случая на зараза.

Испания съобщи за нови 182 смъртни случая, като общо починалите от Covid-19 стават 491, а заразените достигнаха 11 178 случая на зараза. 

На пето място е Франция с 148 починали случая и общо 6 633 случая на зараза.

 Извънредно положение в Босна и Херцеговина 

В Босна и Херцеговина е обявено извънредно положение заради пандемията. Това реши на днешното си заседание Съветът на министрите.

Полският министър на околната среда е заразен с коронавирус. Това съобщиха официалните власти във Варшава, цитирани от БГНЕС. Министър Михал Вос е под карантина. Състоянието му е стабилно. 

Южна Корея, която доскоро заемаше второто място, падна на шесто място с 81 смъртни случая и с общо 8320 случая на зараза. В САЩ има 87 смъртни случая и 4667 заразени. В Обединеното кралство има 55 починали и 1391 случая на зараза. В Япония има 34 починали и 1547 случая на зараза.

Емблематичният комплекс Тадж Махал в Индия е затворен, за да се ограничи разпространението на епидемията от новия коронавирус, предаде БТА. Това се случва в момент, когато Индия съобщи за трети случай на починал заразен с новия коронавирус. Служители от министерството на туризма казаха, че десетки хиляди хора посещават "монумента на любовта" ежедневно и е от решаващо значение обектът да бъде временно затворен. Внушителната сграда от бял мрамор, намираща се в северния град Агра, е най-голямата туристическа забележителност на Индия, която е посещавана от седем-осем милиона туристи годишно.

Водещи

Най-четени