Пилотите на Луфтханза готвят стачка от сряда до петък 06.09 | 16:20

От Луфтханза твърдят, че са предложили на пилотите, които са около 5500, увеличение на заплатите с по 900 евро месечно на два етапа

От iNews.bg

Пилотите на германската авиокомпания "Луфтханза" подготвят нова стачка от сряда до петък, след като при предишния протест от края на миналата седмица не се стигна до разбирателство с управляващия мениджмънт за повишаването на заплатите, предаде Франс прес.

Пилотите от пътническите полети на компанията ще стачкуват в сряда и четвъртък, а тези от товарните - в петък. Миналия петък компанията трябваше да отмени почти всичките си полети от Франкфурт и Мюнхен заради стачката на пилотите.

"Шефовете на "Луфтханза" така и не се обърнаха към нас с нова оферта", са казва в прессъобщение на синдиката "Ферайнигунг кокпит", който представлява пилотите. "Нова стачка може да бъде предотвратена само със сериозна оферта. Пилотите настояват за увеличение на заплатите с 5,5 на сто, автоматично компенсиране на инфлацията и корекции в ценовата листа."

От "Луфтханза" твърдят, че са предложили на пилотите, които са около 5500,  увеличение на заплатите с по 900 евро месечно на два етапа.

В началото на август авиокомпанията постигна споразумение със синдиката "Ферди" (Verdi), който представлява наземния персонал за увеличение на заплатите с по 200 евро на месец, допълнителни 2,5 на сто от началото на 2023 г. и още 2,5 на сто през юли 2023 г.

БТА

Водещи

Най-четени