Пир, въздигащ тероризма: Палестници празнуват смъртоносните атаки в Тел Авив 09.06 | 13:14

Неочаквано Саудитска Арабия застана на страната на Израел

От iNews.bg

Палестинци на Западния бряг и в Източен Ерусалим излязоха по улиците снощи, за да отпразнуват кървавото нападение в Тел Авив. При публична стрелба в сряда двама палестинци убиха четирима евреи и оставиха няколко десетки ранени.

След като стана ясно, че нападателите са от Палестина, десетки техни привърженици се събраха в старата част на Ерусалим, пееха с глас и аплодираха стрелците, пише Jerusalem Post.

Жители на Палестина изразиха задоволство и в социалните мрежи, където бе създадена специална общност "#Carlo Bullet", по името на оръжието, използвано в атаката. По-късно се появиха и други.

След стрелбата Салма ал-Джамал, палестинка, която работи за "Ал Джазира" написа в Twitter: "Операцията на Рамазана е най-добрият отговор за историите, които чуваме за "мирния процес", които накои хора се опитват напразно да съживят".

В ярък контраст с палестинските настроения в Саудитска Арабия категорично осъди атаката. Телевизия "Ал-Арабия" нарече убитите жертви, а не заселници, както често се е случвало преди. Това предизвика гневни реакции в консервативните общности, които казват, че жертвите са всъщност палестинците, а не евреите.

Дахам ал-Енази от Асоциацията на саудитските журналисти също осъди стрелбата в поредица от коментари в Twitter.

Водещи

Най-четени