Повдигнаха обвинение на още двама за убийството на Немцов 16.03 | 16:29

Обвинения са повдигнати на Хамзат Бахаев и Тамерлан Ескерханов в петък вечерта

От Беатрис Николoва

Руските власти са повдигнали обвинение на още двама души за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, съобщи ТАСС.

Обвинения са повдигнати на Хамзат Бахаев и Тамерлан Ескерханов в петък, обясни адвокатът на Бахаев София Рубаская, като отказа да даде повече подробности по случая. Адвокатът на Ескерханов Роза Магомедова, заяви че нейният клиент е обвинен за съучастие.

Припомняме ви, че обвинение за убийството на Борис Немцое вече имат  Заур Дадаев и Анзор Губашев. Арестуван е и братът на Анзор Губашев – Шадид.

Те са обвинени в убийство, извършено от група лица след предварителен заговор, както и в притежаване на незаконно оръжие. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат между 8 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Петимата са с мярка задържане под стража до 28 април. И петимата са обжалвали ареста си.

Само преди седмица дъщерята на убития руски опозиционен политик Жана възложи политическата отговорност за смъртта на баща си върху руския президент Владимир Путин.

"Моят баща беше най-големият критик на Путин. Той беше най-силният лидер на опозицията в Русия. Той се бореше с Путин, не с някой друг", отбелязала Немцова.

На уточняващия въпрос, дали смята Путин за отговорен за смъртта на баща си, Немцова потвърдила: "В политически смисъл – да. Те убиха моя баща, не мога да мълча. Те не са заинтересувани от установяването на истината", обяснила Немцова.

Водещи

Най-четени